Σπίτι-Κήπος StarDust_Made
ΑΡΧΙΚΗ Blogs Σπίτι-Κήπος

Είναι κατάλληλα τα πορσελάνινα σκεύη για ψήσιμο;

Είναι καλή η πορσελάνη για ψήσιμο; 

 

Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ψήσιμο σε πορσελάνη και που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε σκεύος ψησίματος.

Όσον αφορά το ψήσιμο, πολλά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο να πετάτε τα υλικά στο σκεύος και να τα ψήνετε. 

Το ψήσιμο είναι επιστήμη. Ο φούρνος, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, η θερμοκρασία, ο χρόνος ψησίματος αλλά και το σκεύος που χρησιμοποιήθηκε για το ψήσιμο. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο ψησίματος του φαγητού.

Τα χαρακτηριστικά της πορσελάνης

Η πορσελάνη είναι ένα είδος κεραμικού που χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα όπως πλακάκια, δάπεδα μπάνιου, νεροχύτες αλλά και σερβίτσια και σκεύη ψησίματος. Αυτό το υλικό είναι πολύ ισχυρό και ανθεκτικό. Είναι 100% μη πορώδες και είναι ανθεκτικό σε σπασίματα και κάθε είδους μηχανικούς κραδασμούς. Ένα ταψί από πορσελάνη είναι επίσης πολύ ανθεκτικό στο θερμικό σοκ και μπορεί να κρατήσει υψηλές θερμοκρασίες.

Μερικές συμβουλές για το ψήσιμο με πορσελάνη

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ψήσιμο με πορσελάνη: 

🥗Τα σκεύη ψησίματος από πορσελάνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φούρνο μικροκυμάτων 

  🥗Τα πορσελάνινα σκεύη ψησίματος είναι φυσικά αντικολλητικά – σας προκαλούμε να ψήσετε ένα κέικ χωρίς να λαδώσετε το ταψί προηγουμένως – αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα γλασέ σκεύη,όπως το σετ των κεραμικών πυρέξ πορσελάνης της vancasso  που διατείθεται στο e-shop μας. 

  🥗Θα απολαύσετε επίσης το πλύσιμο τους και θα εκτιμήσετε πόσο εύκολο είναι να καθαρίσετε τα σκεύη μετά την χρήση

  🥗Τα σκεύη ψησίματος από πορσελάνη μπορούν να κρατήσουν πολύ υψηλή θερμοκρασία - έως και 300 C. Το φαγητό θα ψηθεί ομοιόμορφα στο σκεύος. Ψήστε οτιδήποτε όπως γκρατέν ή κρέας και θα έχετε ένα ωραίο τραγανό έξω και μια υγρή λεπτή υφή μέσα.
   🥗Επειδή τα πορσελάνινα σκεύη δεν είναι πορώδη – δεν απορροφούν κανένα συστατικό, οσμή ή βακτήρια
    🥗Η χρήση σκευών ψησίματος από πορσελάνη είναι επίσης μια ασφαλέστερη μέθοδος για το μαγείρεμα: κατά τη θέρμανση, η πορσελάνη δεν απελευθερώνει σκληρά χημικά. Γιατί ο πηλός είναι φτιαγμένος μοναδικά με φυσικά συστατικά.

     Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

     Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος και σχήμα πριν δοκιμάσετε τη συνταγή σας:

     🥗Για μια πίτα: επιλέξτε κάτι στρογγυλό και βαθύ

     🥗Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα κις - επιλέξτε κάτι στρογγυλό αλλά όχι τόσο βαθύ 

     🥗Απολαύστε ένα crumble ή ένα κέικ σοκολάτας -σε ένα σκεύος με τετράγωνο σχήμα