Ομορφιά StarDust_Made
ΑΡΧΙΚΗ Blogs Ομορφιά

Sunblock vs Sunscreen:Ποια είναι η διαφορά και ποιό είναι το καλύτερο;

Sunblock vs Sunscreen?

Πρέπει να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι για τα δύο για να καταλάβεις το καθένα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά όταν μιλάμε για χημικό αντηλιακό( sunscreen )έναντι ενός φυσικού αντηλιακού(sunscreen ), το οποίο ονομάζεται επίσης "sunblock". Ένα χημικό αντηλιακό δεν μπορεί να ονομαστεί  sunblock και θα εξετάσουμε γιατί πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ των δύο. 

Ας δούμε μερικές από τις διαφορές μεταξύ ενός χημικού αντηλιακού και ενός φυσικού αντηλιακού ή sunblock, ώστε να ξέρετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς. 

Συστατικά ενός χημικού αντηλιακού 

Ο τρόπος που λειτουργεί ένα χημικό αντηλιακό είναι με τοπική εφαρμογή στο δέρμα. Στη συνέχεια έχει την ικανότητα να απορροφά τις ακτίνες UV του ήλιου. Μερικά από τα συστατικά των χημικών αντηλιακών περιλαμβάνουν οξυβενζόνη,οκτινοξάτη και αβοβενζόνη

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι φόρμουλες έχουν την τάση ή τη δυνατότητα να απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος, επειδή παρασκευάζονται με συστατικά που ενισχύουν τη διείσδυση. Μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους πνεύμονες ή άλλα όργανα. Επιπλέον, δεν είναι καλή ιδέα για έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες,καθώς είναι γνωστό ότι οι χημικές ουσίες εμφανίζονται στο μητρικό γάλα. 

Αυτές οι ομάδες χημικών αντηλιακών συστατικών είναι επίσης γνωστές ως ενδοκρινικοί διαταράκτες, οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου ή σε άλλα προβλήματα υγείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο ασφαλή όσο τα φυσικά αντηλιακά ή τα αντηλιακά που δεν περιέχουν αυτά τα συστατικά. Αυτά είναι τα άσχημα νέα για τα χημικά αντηλιακά. 

Συστατικά ενός φυσικού αντηλιακού ή "sunblock"

Τώρα στην άλλη πλευρά του φάσματος των αντηλιακών,έχετε φυσικά αντηλιακά ή sunblock. Αυτά περιέχουν μη νανοξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου ως κύρια ενεργά συστατικά τους. Αυτά είναι τα μόνα δύο αντηλιακά συστατικά που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει κρίνει ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Και τα δύο αυτά δεν έχουν αρκετά μικρά σωματίδια για να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του δέρματος. 

Απλώνονται πάνω στην επιφάνεια του δέρματος για να μπλοκάρουν τις βλαβερές ακτίνες UVA / UVB του ήλιου παρέχοντας ένα φυσικό φράγμα προστασίας.Είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για όλους, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών που είναι έγκυες ή θηλάζουν. 

Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο; 

Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Όταν επιλέγετε μεταξύ Sunblock και Sunscreen,θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό με βάση τα ορυκτά. Ένα φυσικό αντηλιακό ή Sunblock είναι απλά καλύτερο για τόσους πολλούς λόγους.Είναι ο ξεκάθαρος νικητής στη μάχη Sunblock εναντίον Sunscreen.

Έχει επίσης συστατικά που αγαπούν το δέρμα που ενυδατώνουν και θρέφουν. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν έλαια όπως σουσάμι, γλυκό αμύγδαλο, ηλίανθο και βούτυρο κακάο. Παρόλο που αυτά τα έλαια είναι εξαιρετικά ενυδατικά,είναι ελαφριά στο δέρμα σε αυτή την καθαρή αντηλιακή φόρμουλα. 

Ένα από τα καλύτερα οφέλη αυτού του αντηλιακού είναι το πόσο ελαφρύ και μη λιπαρό το αισθανόμαστε στο δέρμα μας. Κανείς δε θέλει ένα κολλώδες ή λιπαρό αντηλιακό. Η αίσθηση του προϊόντος είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι δεν αγαπούν να φορούν αντηλιακά παλιάς σχολής. Απλώς επειδή τα ένιωθαν πολύ βαριά και λιπαρά στο δέρμα τους. Τώρα όλα αυτά έχουν αλλάξει με το ελαφρύ ορυκτό αντηλιακό. 


Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλώ σημειώστε, τα σχόλια σας πρέπει να εγκριθούν, πριν δημοσιευτούν!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.


Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Δείτε τα όλα