Ομορφιά StarDust_Made
ΑΡΧΙΚΗ Blogs Ομορφιά

Gua Sha vs Jade Roller: Κατανοώντας τις διαφορές και τα οφέλη και των δύο

Πολλοί από εμάς έχουμε δει τις διαφημίσεις στο Facebook, το TikToks και τους influencers να κηρύττουν τα θαύματα του gua sha και του jade rolling, αλλά παρόλο που η τέχνη της χρήσης εργαλείων περιποίησης προσώπου έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τον τελευταίο καιρό, εξακολουθεί να παραμένει μια νέα ιδέα για πολλούς. 

Μερικές από αυτές τις κοινωνικές αναφορές παρέχουν μόνο μια γρήγορη ματιά στον πλούσιο κόσμο της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Φυσικά, είμαστε περίεργοι να κατανοήσουμε τις λεπτομέρειες αυτών των προϊόντων που εμφανίζονται στην επικρατούσα κουλτούρα. Αξίζουν την τόση δημοσιότητα; Ας μάθουμε μαζί.

Οι Gua Sha και Jade Rollers δεν είναι βασικά το ίδιο πράγμα; 

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνει η Google είναι η διαφορά μεταξύ των κυλίνδρων gua sha και jade — μια δίκαιη ερώτηση, δεδομένου ότι και τα δύο είναι προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο και φαίνεται να παράγουν παρόμοια αποτελέσματα. 

Θα αναλύσουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο προϊόντων και τους ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους και τα δύο μπορούν να μας ωφελήσουν.

δύο κορίτσια-χαμογελώντας-χρησιμοποιώντας-gua-sha-and-a-jade-roller

 

Οι Jade Rollers και Gua Sha παράγουν τα ίδια αποτελέσματα; 

Ναι και ΟΧΙ. Και τα δύο εργαλεία παρέχουν λεμφική αποτοξίνωση, αλλά το gua sha προορίζεται περισσότερο ως βαθύ μασάζ προσώπου, επιτρέποντάς σας να αφιερώσετε χρόνο και να ερευνήσετε κάθε μέρος του προσώπου και του λαιμού σας με προσοχή. 

Με τα ρολά νεφρίτη, μπορείτε να κάνετε μια δραστηριότητα αυτο-φροντίδας, αλλά σκεφτείτε το gua sha ως περισσότερο μια πρακτική γιόγκα για το πρόσωπό σας, ενώ τα ρολά νεφρίτη είναι περισσότερο μια γρήγορη περιποίηση δέρματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή.

Ποια είναι τα οφέλη του Gua Sha;

Υπάρχουν πολλά οφέλη του gua sha που επηρεάζουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε ανανεωμένοι σωματικά και ψυχικά.

Ανακούφιση της έντασης

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του gua sha είναι η απελευθέρωση της έντασης στο λαιμό και το πρόσωπό σας όταν εκτελείται σωστά. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και τους σφιγμένους, καταπονημένους μύες (που δεν ήξερες καν ότι χρησιμοποιούσες!). Η δράση της εφαρμογής βαθιάς πίεσης σε σημεία όπως το μέτωπο, το σαγόνι, ο λαιμός και οι ώμοι σας θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να νιώσετε ηρεμία. Είναι ο τέλειος τρόπος για να τελειώσετε μια αγχωτική μέρα και να προετοιμαστείτε για ύπνο ή να ξεκινήσετε τη μέρα σας χαλαροί και χωρίς άγχος.

Λεμφική αποτοξίνωση

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι το λεμφικό σας σύστημα ενεργοποιείται μέσω του gua sha, με αποτέλεσμα το λεμφικό υγρό που ρέει σε όλο σας το σώμα να μετακινηθεί έξω από το πρόσωπο και το λαιμό σας. Το λεμφικό υγρό αποτελείται από άλατα, πρωτεΐνες και άλλες ουσίες που μεταφέρονται σε όλο το σώμα. Έχουμε την τάση να κρατάμε πολύ από αυτό το υγρό στο πρόσωπο και το λαιμό μας και όταν διεγείρουμε το λεμφικό σύστημα το αποτέλεσμα είναι το υγρό να φεύγει από το πρόσωπο και το λαιμό, αφήνοντάς σας ένα λιγότερο πρησμένο πρόσωπο.

Καλύτερη επιδερμίδα

Ναι, είναι αλήθεια. Πιθανότατα θα δείτε τον εαυτό σας να δείχνει πιο λαμπερός μετά το gua sha. Καθώς απομακρύνετε τις τοξίνες από το δέρμα σας, ζητήματα όπως τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια υφίστανται επίθεση και εξαλείφονται. Επιπλέον, η ροή του αίματος και το οξυγόνο σας διεγείρονται, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να μειώσετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, να μειώσετε την υπερμελάγχρωση και να βελτιώσετε την ελαστικότητα του δέρματός σας. 

Μειωμένο Στρες & Άγχος

Αν τα ισχυρά φυσικά οφέλη δεν ήταν αρκετά για να σας πείσουν,ίσως τα ψυχικά να το κάνουν. Λειτουργώντας ως «αποτοξίνωση του μυαλού», είναι σύνηθες για τους χρήστες του gua sha να αισθάνονται πιο συγκεντρωμένοι, γεμάτοι ενέργεια και αναζωογόνηση μετά τη χρήση του gua sha. Είναι λογικό – δε νιώθετε σαν νέο άτομο αφού κάνετε ένα μασάζ; Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας όποτε θέλετε. 


Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλώ σημειώστε, τα σχόλια σας πρέπει να εγκριθούν, πριν δημοσιευτούν!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.


Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Δείτε τα όλα