Αλάτι Epsom: το πλούσιο σε μαγνήσιο, αποτοξινωτικό αναλγητικό – StarDust_Made
ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής σ' όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 40€
4€ έξοδα αποστολής σ' όλη την Ελλάδα για παραγγελίες έως 40€
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:210-220 59 62 ΚΙΝΗΤΟ:694-39 86 188
Ομορφιά StarDust_Made
ΑΡΧΙΚΗ Blogs Ομορφιά

Αλάτι Epsom: το πλούσιο σε μαγνήσιο, αποτοξινωτικό αναλγητικό

Οφέλη από το αλάτι Epsom

Οι αθλητές το χρησιμοποιούν συνήθως για πόνους στους μύες, ενώ οι κηπουροί το πασπαλίζουν στα φυτά για να αυξήσουν την ανάπτυξή τους. Μιλάμε για το αλάτι Epsom, φυσικά. Το αλάτι Epsom έχει μακρά ιστορία χρήσης και οφέλη για την υγεία, την ομορφιά, τον οικιακό καθαρισμό και την υπαίθρια κηπουρική. 

Το αλάτι Epsom είναι ένα φυσικό απολεπιστικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μυϊκών πόνων, ξηροδερμίας, ακόμη και για την καταπολέμηση διαφόρων εσωτερικών προβλημάτων υγείας. Απλώς προσθέστε αλάτι Epsom στο επόμενο μπάνιο ή στο ποδόλουτρο σας για να δημιουργήσετε μια πολυτελή και θεραπευτική εμπειρία σπα στο σπίτι. Σε αντίθεση με άλλα άλατα, η εξωτερική επαφή με το αλάτι Epsom δεν αφήνει το δέρμα ξηρό. Στην πραγματικότητα, το αφήνει απαλό και μεταξένιο.

Ένα άλλο τεράστιο όφελος αυτού του απίστευτου αλατιού είναι η περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο. Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα του 2018, μπορεί να έχετε ανεπάρκεια μαγνησίου  ακόμα και όταν τα επίπεδα μαγνησίου στις εξετάσεις σας είναι φυσιολογικά. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται επιπλέον 300 mg μαγνησίου την ημέρα, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών χρόνιων ασθενειών.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για να προσθέσετε αυτό το αλάτι στην καθημερινότητα σας.

Τι είναι το αλάτι Epsom;

Το αλάτι Epsom πήρε το όνομά του από μια πικρή αλατούχα πηγή που βρίσκεται στο Epsom στο Surrey της Αγγλίας, όπου η ένωση αποστάχθηκε για πρώτη φορά από νερό. Είναι διαφορετικό από τα παραδοσιακά άλατα επειδή είναι στην πραγματικότητα μια μεταλλική ένωση μαγνησίου και θειικού άλατος. Αρχικά παρασκευαζόταν από μεταλλικό νερό, αλλά σήμερα προέρχεται κυρίως από εξορυκτικές εργασίες.

Ο χημικός τύπος για το θειικό μαγνήσιο είναι MgSO 4,αυτό σημαίνει ότι μπορεί πραγματικά να διασπαστεί σε μαγνήσιο και θεϊικό, το οποίο είναι ένας συνδυασμός θείου και οξυγόνου. Το αλάτι αποτελείται από μικρούς, άχρωμους κρυστάλλους και μοιάζει με το επιτραπέζιο αλάτι. Ωστόσο, το επιτραπέζιο αλάτι είναι εντελώς διαφορετικό από το αλάτι Epsom, καθώς αποτελείται από χλωριούχο νάτριο.

Πώς λειτουργεί το αλάτι Epsom;

Περιέχει μαγνήσιο, ένα μέταλλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Μερικοί από τους βασικούς ρόλους του μαγνησίου περιλαμβάνουν τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης φυσιολογική,τον καρδιακό ρυθμό σταθερό και τα οστά δυνατά. Το άλλο κύριο συστατικό,το θειϊκό, είναι ένα βασικό ορυκτό κλειδί για πολλές βιολογικές διεργασίες. Βοηθά στην έκπλυση των τοξινών, καθαρίζει το συκώτι και βοηθά στο σχηματισμό πρωτεϊνών στις αρθρώσεις και τον εγκεφαλικό ιστό. 

Οφέλη για την υγεία

1. Αυξάνει τα επίπεδα μαγνησίου

Τα κατάλληλα επίπεδα μαγνησίου είναι απολύτως βασικά για την καλή υγεία, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο να έχουμε ανεπαρκές μαγνήσιο .Ο αλκοολισμός, η σοβαρή διάρροια,ο υποσιτισμός ή τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου (υπερασβεστιαιμία) μπορούν όλα να προκαλέσουν υπομαγνησιαιμία ή χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Απλώς βυθίζοντας τα πόδια σας ή ολόκληρο το σώμα σας σε ένα μπάνιο που περιέχει άλατα Epsom, μπορείτε να αυξήσετε τα εσωτερικά επίπεδα μαγνησίου φυσικά χωρίς να παίρνετε συμπληρώματα μαγνησίου.

Το μαγνήσιο ρυθμίζει πάνω από 300 ένζυμα στο σώμα και παίζει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση πολλών σωματικών λειτουργιών. Αυτές οι ζωτικές λειτουργίες περιλαμβάνουν τον έλεγχο των μυών, την παραγωγή ενέργειας,τις ηλεκτρικές παρορμήσεις και την αποβολή των επιβλαβών τοξινών.

Οι ανεπάρκειες μαγνησίου σχετίζονται με μια σειρά από χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η νόσος Alzheimer, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Ενισχύοντας τα εσωτερικά σας επίπεδα μαγνησίου μέσω της εξωτερικής χρήσης του αλατιού Epsom, μπορείτε να βοηθήσετε στη βελτίωση ή στην αποτροπή πολλών παθήσεων υγείας.

2. Μειώνει το στρες

Όλοι μας έχουμε ακούσει για το πόσο καλό είναι ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια δύσκολη μέρα. Είτε είμαστε άσχημα ψυχολογικά,είτε σωματικά ή και τα δύο, ένα ζεστό (όχι πολύ καυτό) μπάνιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστούμε από το άγχος.Εάν θέλετε να ενισχύσετε τα οφέλη για τη μείωση του στρες, τότε προσθέστε ένα ή δύο φλιτζάνια αλάτι Epsom στο νερό του μπάνιου σας. Το μαγνήσιο όχι μόνο βοηθά  στη χαλάρωση των μυών σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό σας.

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, η υπομαγνησιαιμία ενισχύει τις αντιδράσεις στο στρες. Περαιτέρω μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο έχει βαθιά επίδραση στο στρες και τη νευρική διέγερση. 
Τα άλατα μαγνησίου, όπως το αλάτι Epsom,μπορούν να μειώσουν το στρες και να βελτιώσουν τις νευροψυχιατρικές διαταραχές.
 

Το μαγνήσιο είναι κρίσιμο για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Αυξάνοντας το μαγνήσιο, μπορείτε να νιώσετε αναζωογονημένοι χωρίς να αισθάνεστε ανήσυχοι. Είναι μια πολύ πιο ήρεμη ενέργεια σε αντίθεση με το πώς οι άνθρωποι αισθάνονται αναζωογονημένοι από την κατανάλωση καφεΐνης.

3. Αποβάλλει τις τοξίνες

Τα θειϊκά άλατα στο αλάτι Epsom βοηθούν το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και συντελεί στην αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων από τα κύτταρα του σώματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εσωτερικής συσσώρευσης επιβλαβών ουσιών. Το ανθρώπινο δέρμα είναι μια πολύ πορώδης μεμβράνη. Προσθέτοντας μέταλλα όπως μαγνήσιο και θειϊκό άλας στο νερό του μπάνιου σας, πυροδοτεί μια διαδικασία που ονομάζεται αντίστροφη όσμωση, η οποία κυριολεκτικά αφαιρεί το αλάτι από το σώμα σας και τις επικίνδυνες τοξίνες μαζί με αυτό. 

Ως μέρος ενός υγιεινού σχεδίου απώλειας βάρους και αποτοξίνωσης,μερικές φορές συνιστώνται λουτρά αποτοξίνωσης με θειϊκό μαγνήσιο και μαγειρική σόδα. Αυτό δε σημαίνει ότι η απώλεια βάρους με αλάτι Epsom λειτουργεί από μόνη της, αλλά επειδή το αλάτι μπορεί να αποθαρρύνει την κατακράτηση νερού και να προάγει την αποβολή (περισσότερα για αυτό στη συνέχεια), δεν είναι κακή ιδέα να το προσθέσετε σε μια ολιστική προσέγγιση απώλειας βάρους . 

4. Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

Μπορείτε να πιείτε άλατα Epsom; Το αλάτι Epsom είναι ένα καθαρτικό εγκεκριμένο από τον FDA(αμερικάνικος οργανισμός φαρμάκων) και χρησιμοποιείται συνήθως για την φυσική ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα . Όταν λαμβάνεται εσωτερικά, δρα σαν φυσικό καθαρτικό αυξάνοντας το νερό στα έντερα και καθαρίζοντας το κόλον από τα απόβλητα. 
Μια σύνοψη μελετών που δημοσιεύθηκαν στο Therapeutic Advances in Gastroenterology  σημειώνει ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αλάτι Epsom «έχει ισχυρή καθαρτική δράση  in vitro μέσω της απελευθέρωσης πεπτικών ορμονών και νευροδιαβιβαστών».
Η εσωτερική χρήση θειικού μαγνησίου μπορεί να επιφέρει προσωρινή ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, αλλά όπως κάθε καθαρτικό, το αλάτι Epsom για τη δυσκοιλιότητα δεν προορίζεται να είναι μια μακροπρόθεσμη λύση ή ένα υποκατάστατο μιας υγιεινής διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες.

Εάν ένα καθαρτικό διάλυμα είναι απαραίτητο, είναι έξυπνο να αποφύγετε πολλά από τα σκληρά καθαρτικά που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Γιατί; Είναι συνήθως φορτωμένα με τεχνητά χρώματα και γεύσεις και αμφισβητήσιμες χημικές ουσίες. Για να πάρετε θειϊκό μαγνήσιο από το στόμα, μια τυπική πρόταση είναι να διαλύσετε μια δόση σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε αυτό το μείγμα και πιείτε το όλο αμέσως. Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα χυμού λεμονιού για να βελτιώσετε τη γεύση. 

Πίνετε πολλά υγρά ενώ καταναλώνετε καθαρτικό άλατος Epsom για να αποτρέψετε την αφυδάτωση. Το θειϊκό μαγνήσιο που λαμβάνεται από το στόμα θα πρέπει να προκαλέσει κένωση μέσα σε 30 λεπτά έως έξι ώρες.

5. Μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή

Ένα ζεστό μπάνιο που περιέχει αλάτι Epsom είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από τον πόνο και την φλεγμονή. Αυτό το καθιστά μια ευεργετική φυσική θεραπεία  για τους πόνους των μυών,τους πονοκεφάλους (συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών) και τον πόνο της αρθρίτιδας. 

Το μούλιασμα σε ζεστό νερό είναι μια από τις παλαιότερες μορφές εναλλακτικής θεραπείας για την αρθρίτιδα. Εάν συμπεριλάβετε το αλάτι Epsom, το μπάνιο γίνεται πολύ πιο θεραπευτικό. 

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ίδρυμα Αρθρίτιδας: 

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δε λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο, ένα μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και της καρδιάς. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε: να κάνετε μπάνιο σε … άλατα Epsom. Είναι σχετικά φθηνά, μπορούν να βρεθούν σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα μαγνησίου έως και 35%, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχετε κολλήσει ένα ενοχλητικό και επώδυνο θραύσμα στο χέρι σας; Μουλιάστε την προβληματική περιοχή σε ζεστό νερό και αλάτι Epsom και το θραύσμα θα πρέπει να αφαιρεθεί από το δέρμα σε χρόνο μηδέν! Πόνος μετά τον τοκετό; Το αλάτι Epsom μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτό.  Γενικά, τα υγιή επίπεδα μαγνησίου από τη χρήση αλατιού Epsom μπορούν να βοηθήσουν τη συνολική σωματική φλεγμονή, καθώς το χαμηλό μαγνήσιο έχει συνδεθεί με υψηλότερη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη, έναν δείκτη φλεγμονής στο σώμα. 

6. Βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Ο διαβήτης τύπου 2 συνδέεται συχνά με εξωκυτταρικές και ενδοκυτταρικές ανεπάρκειες μαγνησίου. Εν τω μεταξύ, τα υγιή επίπεδα μαγνησίου συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Όπως γνωρίζετε τώρα, το αλάτι Epsom είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου.

Η τακτική πρόσληψη αλάτων Epsom, είτε από το στόμα είτε διαδερμικά, μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη και βελτιώνοντας τα καθημερινά επίπεδα ενέργειας. Φυσικά, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε νέα φάρμακα για τον διαβήτη. 

7. Δίνει όγκο στα μαλλιά

Η προσθήκη αλάτων Epsom σε προϊόντα μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής λιπαρότητας. Η λιπαρότητα συμβάλλει στο να φαίνονται τα μαλλιά επίπεδα και βαριά.

 Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε το δικό σας μαλακτικό για όγκο στο σπίτι είναι να συνδυάσετε ίσα μέρη αλατιού και κοντίσιονερ (παράδειγμα: δύο κουταλιές της σούπας μαλακτικό μαλλιών συν δύο κουταλιές της σούπας άλατα Epsom).

 

Μετά το λούσιμο των μαλλιών ως συνήθως, απλώστε το μείγμα μαλακτικού για όγκο στα μαλλιά, καλύπτοντάς τα από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες. Αφήστε το μείγμα έως 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.  Αυτή είναι μια εξαιρετική εβδομαδιαία περιποίηση μαλλιών. 

8. Ενισχύσει την υγεία των φυτών

Η χρήση στον κήπο με αλάτι Epsom λειτουργεί ως φυσικό λίπασμα. Το αλάτι Epsom είναι γνωστό ότι ενισχύει τη ζωντάνια των φυτών. Μπορεί επίσης να τα βοηθήσει να μεγαλώσουν καλύτερα και να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα, αν και ορισμένοι ειδικοί παραμένουν δύσπιστοι. Ωστόσο, σε όλους τους κηπουρούς αρέσει να χρησιμοποιούν το αλάτι Epsom για ντομάτες, τριαντάφυλλιες και πιπεριές, γιατί αυξάνει τις αποδόσεις των φυτών. 

Μερικοί προτεινόμενοι τρόποι χρήσης του αλατιού Epsom για τα φυτά περιλαμβάνουν:

  • Όταν φυτεύετε λαχανικά ή τριανταφυλλιές, πασπαλίζετε γύρω από την τρύπα φύτευσης,μια κουταλιά της σούπας άλατα Epsom.
  • Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι ανά 4,5 λίτρα νερού για να το χρησιμοποιήσετε ως ψεκασμό φυλλώματος και εφαρμόστε όταν τα φυτά αρχίσουν να ανθίζουν και ξανά όταν εμφανιστούν νεαροί καρποί.
9. Βοηθά σε προβλήματα αναπνοής

Το θειϊκό μαγνήσιο έχει επίσης επιδείξει επιτυχία ως  φυσική θεραπεία για το βρογχικό άσθμα . Μια επιστημονική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε το 2012 επισημαίνει ότι το θειικό μαγνήσιο «έχει θεωρηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία για σοβαρή και απειλητική για τη ζωή επιδείνωση του άσθματος».

Η πρώτη κλινική χρήση μαγνησίου για το άσθμα αναφέρθηκε στην πραγματικότητα το 1936. Μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο χαλαρώνει τους λείους μύες των βρόγχων με τρόπο εξαρτώμενο από τη δόση. Σήμερα, η ενδοφλέβια χρήση θειικού μαγνησίου είναι μια συμπληρωματική θεραπεία μαζί με την καθιερωμένη θεραπεία σε οξείες και σοβαρές παροξύνσεις άσθματος.

10. Βοηθά στην πρόληψη της προεκλαμψίας

Η προεκλαμψία είναι μια δυνητικά επικίνδυνη επιπλοκή της εγκυμοσύνης που χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Το θειικό μαγνήσιο είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν ορισμένοι γιατροί και έγκυες γυναίκες για να βελτιώσουν ή να βοηθήσουν στην πρόληψη της προεκλαμψία. Έρευνες δείχνουν ότι έχει in vivo και in vitro αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες.

Τι είναι το αγγειοδιασταλτικό; Είναι κάτι που βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της ροής του αίματος. Το θειικό μαγνήσιο είναι ιδιαίτερα γνωστό για τη χρήση του στη διαχείριση σοβαρών περιπτώσεων προεκλαμψίας για την πρόληψη της εξέλιξης σε εκλαμψία, που είναι η έναρξη των επιληπτικών κρίσεων σε γυναίκες με προεκλαμψία.

 

Κίνδυνοι και Παρενέργειες

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε υψηλότερη δόση αλατιού Epsom από αυτή που συνιστά η ετικέτα της συσκευασίας ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Το θειικό μαγνήσιο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να δυσκολέψει το σώμα σας να απορροφήσει άλλα φάρμακα που παίρνετε από το στόμα, ειδικά τα αντιβιοτικά. Αποφύγετε τη λήψη άλλων φαρμάκων εντός δύο ωρών πριν ή μετά τη λήψη θειϊκού μαγνησίου ως καθαρτικό.

Εάν έχετε αιμορραγία από το ορθό ή εάν δεν έχετε κένωση μετά τη χρήση θειϊκού μαγνησίου ως καθαρτικού, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια μιας πιο σοβαρής κατάστασης. 

Το μαγνήσιο σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένου του άλατος Epsom, πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, καθώς υποβάλλεται σε επεξεργασία από τα νεφρά και μπορεί να φτάσει εύκολα σε τοξικά επίπεδα σε αυτούς τους ασθενείς. Το θειϊκό μαγνήσιο χρησιμοποιείται συχνά για την επιτυχή θεραπεία της προεκλαμψίας και της εκλαμψίας σε έγκυες γυναίκες, αλλά οι έγκυες ή οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει γενικά να είναι προσεκτικές και να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους πριν από την χρήση. 

Οι συχνές παρενέργειες της υπερβολικής πρόσληψης περιλαμβάνουν: ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της ναυτίας, των κοιλιακών κραμπών ή της διάρροιας.  

Οι σοβαρές παρενέργειες της υπερβολικής δόσης θειϊκού μαγνησίου περιλαμβάνουν: αλλεργικές αντιδράσεις (εξάνθημα, κνίδωση, κνησμός, δυσκολία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος ή πρήξιμο του στόματος, του προσώπου, των χειλιών ή της γλώσσας), ζάλη, έξαψη, λιποθυμία, ακανόνιστο καρδιακό παλμό, μυϊκή παράλυση ή μυϊκή αδυναμία, έντονη υπνηλία και εφίδρωση. Θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως το γιατρό σας εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα μετά τη χρήση του άλατος Epsom. Οι σοβαρές παρενέργειες του άλατος Epsom είναι σπάνιες όταν χρησιμοποιούνται σε συνιστώμενες δόσεις.

Όπως πάντα, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, είστε έγκυος, θηλάζετε, υποβάλλεστε σε θεραπεία για μια ιατρική πάθηση ή λαμβάνετε φάρμακα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την εσωτερική ή εξωτερική χρήση.

Μια μικρή περίληψη όλων των παραπάνω

  • Το αλάτι Epsom, γνωστό και ως θειϊκό μαγνήσιο, έχει μακρά ιστορία χρήσης ως ολιστική θεραπεία για μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων υγείας.

  • Τα οφέλη του είναι γνωστό ότι περιλαμβάνουν την ενίσχυση του μαγνησίου, τη μείωση του στρες, την αποβολή τοξινών, την ανακούφιση από τον πόνο και τη βελτίωση του σακχάρου στο αίμα.

  • Αυτό το αλάτι είναι επίσης μια συνιστώμενη φυσική θεραπεία από ειδικούς στην αρθρίτιδα για την ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή των αρθρώσεων.

  • Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων όπως το άσθμα και βοηθά τις γυναίκες να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν την προεκλαμψία και την εκλαμψία.

  • Συνήθως λαμβάνεται εσωτερικά για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Αν και είναι καλύτερη επιλογή από πολλά συμβατικά καθαρτικά, δεν προορίζεται να είναι μια μακροπρόθεσμη λύση.

  • Τα άλατα Epsom μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φυτά κήπου ή σπιτιού ως φυσικό λίπασμα για την ενίσχυση της υγείας και της ανάπτυξης.

  • Δοκιμάστε ένα εμποτισμό με αλάτι (μπάνιο ή απλά πόδια) μετά από μια κουραστική μέρα και μην εκπλαγείτε αν αισθάνεστε πολύ πιο χαλαροί όταν τελειώσετε.


Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλώ σημειώστε, τα σχόλια σας πρέπει να εγκριθούν, πριν δημοσιευτούν!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.


Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Δείτε τα όλα
Αλάτι Epsom: το πλούσιο σε μαγνήσιο, αποτοξινωτικό αναλγητικό