Τα πινέλα είναι ένα ουσιαστικό μέρος του μακιγιάζ μας, επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να ψωνίζουμε τα σωστά πινέλα. Με τα σωστά εργαλεία (όχι απαραίτητα τα πιο ακριβά), το μακιγιάζ μας θα φαίνεται καλύτερο, θα απλώνεται πιο εύκολα και θα διαρκεί περισσότερο.

Πάντα να επενδύετε σε ποιοτικά πινέλα. Δεν χρειάζεστε πολλά πινέλα, χρειάζεστε μόνο τα σωστά πινέλα. Όταν επιλέγετε ένα πινέλο, να θυμάστε ότι η υψηλή τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα υψηλή ποιότητα. Επιλέξτε ποιοτικά είδη και να έχετε υπόψη σας ότι αν φροντίζετε τα πινέλα σας (και τα καθαρίζετε τακτικά) θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο,οπότε δείτε το ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση.

Και τώρα ας δούμε τους τύπους πινέλων που πρέπει να υπάρχουν στο κιτ πινέλων για το  μακιγιάζ σας:

  1. Πινέλο βάσης (foundation)

 

Το πινέλο foundation είναι ένα απαραίτητο πινέλο. Βοηθά να εφαρμόσετε ομοιόμορφα τη βάση του μακιγιάζ, που είναι το foundation, στο δέρμα σας. Όπως όλες γνωρίζουμε, ένα βρώμικο πινέλο βάσης μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα και να καταστρέψει εντελώς την εμφάνισή σας. Επέλεξε λοιπόν το καλύτερο πινέλο βάσης και φρόντιστε  να το καθαρίζετε σχολαστικά μετά από κάθε εφαρμογή.

2. Πινέλο concealer 

Στη συνέχεια, φτάνουμε στο πολύ σημαντικό πινέλο του concealer. Το πινέλο έχει μυτερή μύτη στο τελείωμα μιας φαρδιάς βάσης. Το συγκεκριμένο πινέλο χρησιμοποιείται για την εφαρμογή concealer κάτω από τα μάτια αλλά και σε δερματικές ατέλειες σε όλο το πρόσωπο. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μακιγιάζ που βοηθά στην αντιμετώπιση των ευαίσθητων προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή του μακιγιάζ.

 

  1. Πινέλο για ρουζ    

Είτε είστε ένθερμος λάτρης του μακιγιάζ, είτε απλά το βάζετε ως ανάγκη, δεν μπορείτε χωρίς κάποιο καλό ρουζ. Και για να εφαρμόσετε το ρουζ χρειάζεστε ένα πινέλο ρουζ. Αυτό είναι ίσως το πιο συνηθισμένο πινέλο σε όλα τα κιτ πινέλων μακιγιάζ. Είναι ένα απαλό πινέλο με στρογγυλεμένη κεφαλή και σας επιτρέπει να βάλετε λίγο χρώμα στα μάγουλά σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε ένα απαλό και επαγγελματικό φινίρισμα στο μακιγιάζ σας και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αποτελεί μέρος του κιτ πινέλου μακιγιάζ σας.

 

  1. Βούρτσα μάσκαρα

 

Ένα πινέλο μάσκαρα βοηθά τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται μακριές, κατσαρές και κομψές. Συνήθως διατίθεται με όλες τις μάσκαρα, αλλά μπορείτε να αγοράσετε μια μεμονωμένη βούρτσα μάσκαρα της επιλογής σας εάν δεν σας αρέσουν αυτές που συνοδεύουν το προϊόν.

  1. Πινέλο για σκιές ματιών

Τα μάτια σας λένε ένα εκατομμύριο λέξεις. Τα μάτια σας τραβούν επίσης πολύ την προσοχή και έτσι πρέπει να είναι βαμμένα με ένα εκφραστικό τρόπο.Ένα καλό πινέλο μακιγιάζ για σκιές ματιών σας βοηθά να το πετύχετε αυτό. Τα πινέλα για σκιές ματιών είναι λεπτά με ένα απαλό, μικρό κεφάλι που σας επιτρέπει να αλείψετε το χρώμα απαλά και ομοιόμορφα στα βλέφαρά σας.

 

  1. Πινέλο eyeliner με λεπτό σημείο

Το λεπτό πινέλο eyeliner είναι ιδανικό για όσες αγαπούν τα υγρά eyeliner. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά πινέλα μακιγιάζ που ορκίζονται ακόμη και οι celebrities. Το πινέλο έχει μια επιπλέον λεπτή μύτη που σας βοηθά να σχεδιάζετε τις γραμμές με ευκολία. Η εφαρμογή είναι απλή και δίνει μια πολύ chic εμφάνιση στα μάτια σας.

 

  1. Πινέλο Smudger

Το πινέλο smudger είναι για όσες  αγαπούν τα eyeliners με πινέλο. Αυτό το πινέλο βρίσκεται πολύ συχνά στα περισσότερα κιτ μακιγιάζ. Το απαλό, αφρώδες άκρο του πινέλου σας επιτρέπει να καθαρίσετε το σκούρο eyeliner. Αυτό δίνει μια καπνιστή εμφάνιση και προσθέτει μια σούπερ κομψή πινελιά στη συνολική σας εμφάνιση.

 

  1. Πινέλο χειλιών

 

Το πινέλο για τα χείλη είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο μακιγιάζ. Έχει μια αιχμηρή, λεπτή άκρη που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε ομαλά τις γραμμές των χειλιών. Το πινέλο είναι πολύ χρήσιμο για όσες τους αρέσει η δραματικότητα στα χείλη και απολαμβάνουν μια αισθησιακή γραμμή χειλιών πέρα ​​από το χρώμα των χειλιών.

 

  1. Βούρτσα για πούδρα (fan powder)

 

  

Ένα από τα πιο εύχρηστα πινέλα μακιγιάζ που υπάρχουν, το πινέλο fan powder είναι ένα πινέλο με φαρδιά μύτη που μοιάζει με βεντάλια. Είναι ιδανικό για να απλώσετε χαλαρή πούδρα στο δέρμα. Είναι επίσης πολύ ωφέλιμο να απομακρύνετε το υπερβολικό μακιγιάζ, ειδικά από τα μάγουλα και τα βλέφαρα μετά το μακιγιάζ σας.  

  1. Πινέλο Duo

 

 Το πινέλο duo fiber είναι ένα εξαιρετικό πινέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υγρά αλλά και στεγνά προϊόντα μακιγιάζ. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ένα προϊόν με βάση την κρέμα ή ένα προϊόν με βάση τη σκόνη. Είναι απαλό και φτερωτό και χρησιμοποιείται πιο συχνά για την ανάμειξη του μακιγιάζ.

Οδηγός πινέλων μακιγιάζ ματιών για αρχάριους

Η χρήση του σωστού πινέλου είναι εξίσου σημαντική με τη χρήση του σωστού προϊόντος μακιγιάζ. Έχοντας μια ποικιλία από συλλογή σετ πινέλων μπορεί να προσθέσει περισσότερη τελειότητα στο μακιγιάζ σας,μόνο όταν ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά. 

Γνωρίζοντας ποιά πινέλα ματιών αξίζει να έχετε στη συλλογή μακιγιάζ σας μπορεί να βοηθήσει την αρχάρια να κατακτήσει τη δεξιοτεχνία στο μακιγιάζ. 

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο πινέλο για να δημιουργήσετε μια υπέροχη λαμπερή εμφάνιση! Ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα και ελκυστικά!

1. Πινέλο ανάμειξης χρωμάτων σκιών(Blending )

 

 Η ανάμειξη είναι το κλειδί για να αποκτήσετε το τέλειο μακιγιάζ. Υπάρχει μια σειρά από πινέλα μακιγιάζ ματιών διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα με το καθένα να λειτουργεί διαφορετικά. Ωστόσο, ως αρχάριος δεν χρειάζεστε το καθένα από αυτά. Το πινέλο ανάμειξης σας βοηθά να αναμειγνύετε και να ταιριάζετε διαφορετικά χρώματα σκιάς ματιών κατά την εφαρμογή. 

 2. Πυκνό και μικρό πινέλο ανάμειξης

Αυτό το πινέλο μακιγιάζ ματιών είναι το καλύτερο για την εφαρμογή της βάσης σκιάς ματιών σε όλο σας το μάτι. Είτε πρόκειται για προϊόν σκόνης, είτε για κρέμα, ένα μικρό, πυκνό πινέλο λειτουργεί τέλεια για την ανάμειξη του προϊόντος. Ως αρχάριος, σας βοηθά στη γρήγορη εφαρμογή.

3. Αφράτο πινέλο ανάμειξης

 

Για να δημιουργήσετε μια φυσική κλίση χρωμάτων, χρησιμοποιήστε αφράτο πινέλο μακιγιάζ ματιών με μπλέντερ. Μετά την εφαρμογή της σκιάς και του eye liner, χρησιμοποιήστε αυτό το πινέλο μακιγιάζ ματιών για να δώσετε ένα φυσικό φινίρισμα καθώς αναμειγνύει επιδέξια τα χρώματα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργία smokey eye και δραματικής εμφάνισης. Παίρνετε κωνικό ή στρογγυλεμένο αφράτο πινέλο για ανάμειξη. Το αφράτο πινέλο μακιγιάζ ματιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάμειξη με ή χωρίς προϊόν. Το κωνικό πινέλο σάς επιτρέπει να βάλετε πιο συγκεντρωμένα χρώματα στην πτυχή. Για εμφάνιση με κομμένη πτυχή, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κωνικό πινέλο μακιγιάζ ματιών.

4. Μεγάλο, θολωτό πινέλο ανάμειξης

 

Μια τέλεια επιλογή για αρχάριους για να συνδυάσετε  και να τονίσετε τα χρώματα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό το πινέλο μακιγιάζ  ματιών αναμειγνύει υπέροχα και τελειώνει μια εμφάνιση χωρίς σκληρές γραμμές.

5.  Πινέλο με τσάκιση(Crease line)

 

Τα πινέλα ματιών με γραμμή τσακίσματος μπορούν να προσθέσουν βάθος στο μακιγιάζ των ματιών σας. Εφαρμόζοντας σκιά ακριβώς στην πτυχή σας, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ευκρίνεια στο μάτι σας. Η χρήση αυτού του πινέλου μακιγιάζ ματιών είναι αρκετά εύκολη. Διαλέξτε ένα προϊόν της αρεσκείας σας, πιέστε το πινέλο στην πτυχή του βλεφάρου σας και περάστε το από τη μία πλευρά στην άλλη για να πάρετε το επιθυμητό χρώμα. Είναι αρκετά μικρό για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε με ακρίβεια και μια τέλεια επιλογή για χρήση στην εσωτερική γωνία.

6. Πινέλο Script liner

 

Τα πινέλα Script liner είναι μακριά, στενά και μυτερά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ντελικάτα μοτίβα και να παίξετε μαζί τους για να δημιουργήσετε διάφορες εμφανίσεις. Αυτό το πινέλο μακιγιάζ ματιών μπορεί να δημιουργήσει μία τέλεια μολυβιά.

7. Πινέλο περιγράμματος  (Contour)

 

Αυτό το πινέλο μακιγιάζ ματιών έρχεται με γωνιακή άκρη. Μπορείτε να κάνετε απαλό περίγραμμα στις άκρες των ματιών σας βουρτσίζοντας τη σκιά ματιών κατά μήκος της γραμμής υποδοχής. Σας βοηθά να προσθέσετε ευκρίνεια στο πρόσωπό σας ως ιδανικό για εργασίες λεπτομερειών. Καθώς διαθέτει γωνιακή κεφαλή και σταθερές τρίχες, πιο εμφανείς για την πτυχή του βλεφάρου σας για εύκολη και ακριβή εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια λεία βάση για σκιά ματιών. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε άψογο περίγραμμα ματιών, αυτό το πινέλο μακιγιάζ ματιών πρέπει να το έχετε στο κιτ μακιγιάζ σας για την εφαρμογή σκιάς ματιών με πτυχή ή βάση.

8. Πινέλο φτερωτό eyeliner(Winged eyeliner)

 

Μοιάζουν με τις γωνιακές βούρτσες, αλλά συνοδεύονται από λίγο μεγαλύτερη γωνία. Το τέλειο πινέλο του για να σχεδιάζετε εντυπωσιακά φτερά χρησιμοποιώντας υγρά ή gel eyeliners. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε διαφορετικές εμφανίσεις και στυλ eyeliner με αυτό. Ωστόσο, τα winged eyeliners χρειάζονται εξάσκηση για να κυριαρχήσουν στην τέχνη! 

9. Πινέλο ακριβείας concealer(Precision concealer)

 

Χρησιμοποιώντας αυτό το πινέλο μακιγιάζ ματιών, μπορείτε να αναμίξετε ομαλά και να εφαρμόσετε concealer στα μάτια σας. Οι σκληρές και συγκεκριμένες περιοχές των ματιών σας μπορούν να καλυφθούν με αυτό το πινέλο.

10. Πινέλο μολυβιού(Pencil brush)

 

Τα πινέλα με μολύβι χρησιμοποιούνται για να μαλακώνουν και να μουτζουρώνουν τα περιγράμματα. Προσθέτει ανταύγειες και λεπτομέρειες στα μάτια καθώς είναι αρκετά ευκρινές. Απλώς λειτουργεί σαν μολύβι για το μακιγιάζ των ματιών σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε γραμμές ακριβείας στο καπάκι, κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων και στην πτυχή. Σας βοηθά να εφαρμόσετε το μακιγιάζ με στυλ.

11.  Βούρτσα για μουτζούρες (Smudge brush)

 

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι βούρτσες για μουτζούρες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν αποτέλεσμα smokey eyes. Είναι όμως και πινέλα πολλαπλών χρήσεων! Εάν οι σκιές είναι πιο χρωματισμένες, το πινέλο Smudge μπορεί να σας βοηθήσει να τις απλώσετε εύκολα. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις αποτελεσματικά.

12. Επίπεδο πινέλο σκιών (Flat shader brush)

 

Βασικά, το επίπεδο πινέλο σκιάς χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σκιάς ματιών καθώς μαζεύει καλά το προϊόν. Σας βοηθά να απλώσετε ομοιόμορφα τις σκιές στα βλέφαρά σας. Είναι απαραίτητο αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με εντυπωσιακά smokey eyed looks. Τα μεγαλύτερα πινέλα σκιών σάς βοηθούν να καλύψετε περισσότερη περιοχή σε χρόνο μηδέν. Είναι τα καλύτερα για βασική εφαρμογή σκιών ματιών.

13. Γωνιακή βούρτσα (Angled brush)

 

Τα γωνιακά πινέλα χρησιμοποιούνται για την ανάδειξη των οστών των φρυδιών και για να τους χαρίσουν φυσική όψη. Μαζεύει το προϊόν καθαρά. Μπορεί να είναι το τέλειο πινέλο για την εφαρμογή γραμμών για να δημιουργήσετε ένα βλέμμα μάτια γάτας. Με το γωνιακό πινέλο μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε σκιές ματιών σε όλο το βλέφαρο, στη γωνία και στη γραμμή της πτυχής.

 

 


Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Δείτε τα όλα